Nieuws

Haller

Ontknoping play-offs finales!

Afgelopen zondag stonden de finales van de play-offs om Europees voetbal en promotie/degradatie op het programma! Zo pakte FC Utrecht het laatste Europese ticket, promoveerde NAC Breda en handhaafde Roda JC zich! We spraken met Aad de Mos!

FC Utrecht pakte de laatste ticket voor Europees voetbal door na een ware thriller die met penalty's beslist moest worden te winnen van AZ. Roda JC won met 1-0 van MVV Maastricht en zo blijft Roda JC in de eredivisie. NAC promoveert naar de eredivisie ten kosten van NEC want NAC won zowel de thuis als de uitwedstrijd van de Nijmegenaren, en dus degradeert NEC naar de Jupiler League.

Zondag 28 mei 2017 gaat de geschiedenisboeken in, want Tom Dumoulin won de Giro d'Italia! Afgelopen zondag eindigden we de Giro met een tijdrit. Dumoulin moest in de laatste etappe een kleine minuut goed maken op Nairo Quintana, die voor de laatste etappe bovenaan stond in het algemeen klassement, maar het lukte Tom wel! Zo was Tom dus de eerste Nederlander die ooit de Giro d'Italia wint. Tom is niet alleen de winnaar van de Giro d'Italia, maar er werd ook sinds 37 jaar weer eens een grote ronde geworden door een landgenoot. We belden over deze fantastische prestatie met wielerboeken auteur Thomas Braun.

Aad de Mos en Thomas Braun hoorde je tijdens ALLsportsradio LIVE! Het sportmagazine hoor je doordeweeks tussen 12:00 en 13:00 uur via www.allsportsradio.nl/player!

Luister dit fragment na de uitzending en de andere interviews terug via onze Soundcloud!

ALLsportsradio LIVE! wordt mede mogelijk gemaakt door ERIMA, Sportswear since 1900.

Luister live