Nieuws

Rio de Janeiro

Hier moet het gaan gebeuren!

Wie kent dit uitzicht niet? Christus de Verlosser van Rio is wereldberoemd! Twee augustus vertrekken de laatste leden van TeamNL naar de Olympische Spelen in Rio de Janeiro, onder hen Geert Slot van NOC/NSF, wij spraken met hem. 

Tevens gaf Geert Slot een korte reactie op de beslissing van het internationaal sporttribunaal CAS die de schorsing zal handhaven van de 68 Russische atleten.

Aanstaande maandag komen de Nederlandse toprenners naar Daags na de Tour, Bauke Mollema, Tom Dumoulin, Stef Clement maar ook de knecht van Chris Froome Wout Poels. Niet alleen deze vier maar ook andere Nederlandse Tour de France deelnemers zullen aan de start verschijnen. We spraken met rondebaas Pierre Hermans die nu ook bezig is om de Nederlandse top van het vrouwenwielrennen naar Boxmeer te krijgen. Helaas geen Marianne Vos, zij heeft andere verplichtingen. Anna van der Breggen zal zich wel melden in Boxmeer, in 2015 was ze de winnares van de Giro Rosa en de tweede editie van La Course, een wedstrijd die op de laatste dag van de Ronde van Frankrijk wordt georganiseerd. Op het wereldkampioenschap 2015 in Richmond won Anna zilver op de weg, zilver bij het tijdrijden en brons bij de ploegentijdrit met haar team Rabo-Liv. Of haar teamgenoot Lucinda Brand zal starten is nog onduidelijk.

Met wielerexpert en commentator Daan van den Berg namen we de opmerkelijke pitstop van Peter Sagan en de klimtijdrit van vandaag door. Krabbelt Mollema weer op en wat zijn de kansen voor Tom Dumolin of Wout Poels? De laatste klimtijdrit in de Tour de France dateert uit 2004, de winnaar toen was Lance Armstrong, toch even vreemd met de kennis die we nu hebben. 

Pierre Hermans, Geert Slot en Daan van den Berg hoorde je tijdens ALLsportsradio LIVE! Het sportmagazine hoor je doordeweeks tijdens de zomerperiode tussen 12:00 en 13:00 uur via www.allsportsradio.nl/player!

Luister deze fragmenten en de andere interviews terug via onze Soundcloud!

Luister live