Nieuws

Marc de Hond Almere

Dank Marc!

We zijn goed van slag vandaag bij ALLsportsradio. Vanochtend ging in de app al snel het trieste nieuws rond dat Marc de Hond was overleden. Marc heeft een belangrijke bijdrage geleverd aan de start van ALLsportsradio.


Zo was hij één van de sporters, die samen met onder meer Tim Coronel en Aad de Mos, op 30 januari 2014 op de welbekende knop drukte om het station officieel te openen.

In de eerste live-uitzending die middag ging Marc bovendien met presentator Rick Winkelman de weddenschap aan om voor een uniek live verslag te gaan zorgen, als hij met z’n eigen team Apollo Amsterdam niet in de finale van het NK rolstoelbasketbal terecht zou komen. Helaas voor Marc, hij verloor de weddenschap.

Maarrr…Marc hield z’n woord! Hij zei: ”Ik heb altijd al bij Langs de Lijn willen werken en dit wordt dan nu mijn debuut langs de lijn”. Voor ALLsportsradio was dit, naast een technische uitdaging, ook een primeur op de Nederlandse radio. Voor het eerst werd er op de radio live verslag gedaan van een finale van het eredivisie rolstoelbasketbal.


De wedstrijd tussen DeVeDo uit Ermelo en Arrows uit Rotterdam vond plaats in het Topsportcentrum in Almere. Ik kwam daar op zaterdagmiddag het gigantische complex van het Topsportcentrum in Almere binnen lopen. Naast de twee teams op de vloer en een handje vol supporters was het vooral leeg en hoog. En helemaal bovenin deze lege zaal zat daar Marc de Hond achter een laptop en een microfoon vol enthousiasme zijn ‘Langs de Lijn’ te maken. Voor ALLsportsradio direct een mijlpaal. Er waren meer luisteraars dan bezoekers in de zaal.


Naderhand heeft Marc nog diverse programma’s gemaakt op ALLsportsradio. En ook in deze programma’s werd volop geïnnoveerd en geëxperimenteerd. Ondernemen, innoveren, enthousiasmeren en inspireren. Want godsamme, wat was deze man altijd positief! Om jaloers op te worden. Een voorbeeld voor alle valide en invalide sporters in Nederland! En met zijn positieve instelling een voorbeeld voor ons allemaal eigenlijk. Dank Marc!


Namens ALLsportsradio,
Lars Schotanus

Luister live