Nieuws

Sportdodenherdenking Amsterdam

Sportherdenking

Elk jaar staan we op 4 mei stil bij de mensen die tijdens conflicten het leven gelaten hebben, maar hoe zit het met sporters? Sporthistoricus Jurryt van de Vooren is twaalf jaar geleden de Sportdodenherdenking gestart bij het Olympisch Stadion in Amsterdam.

Loodste hij dit jaar nog de FC Twente Vrouwen langs Bayern München in de Champions League en maakt hij kans om kampioen te worden, coach Arjan Veurink heeft aan het einde van dit seizoen een andere uitdaging! Per 1 juni gaat Arjan aan de slag bij sportdataverwerker SciSports. We spraken de succescoach over zijn nieuwe functie.

Deze week is het Paralympic Talent Camp in Sittard! Veertig talenten vanuit de atletiek, basketbal, tennis en zwemmen trainen en leven deze week intensief met elkaar. Deze week wordt door de vier bonden georganiseerd in samenwerking met ABN AMRO. Elke dag spreken wij iemand hierover en vandaag was dat Marco van den Brink, normaal gesproken teammanager van de KNZB parazwemploeg, maar deze week projectmanager van het kamp.

De laatste dingetjes staan nog de gebeuren bij het Omnisport in Apeldoorn, want vrijdag in de 'Grande Partenza', ofwel de start, van de Giro d'Italia! We spraken eventmanager Anouk Haantjes over hoe ze ervoor staan, welke side events er zijn en hoe de #Belfie actie verlopen is.

Team STORM van de TU Eindhoven gaat met een elektrische motor in 80 dagen de wereld rond. We volgen het team al sinds het begin en gezien het feest 14 augustus gaat losbarsten, was het tijd voor een update vanuit het team! We spraken Bas Verkaik over wat er de afgelopen tijd gebeurd is, hoe het staat met de motor en over wat er natuurlijk komen gaat!

Jurryt van de Vooren, Arjan Veurink, Marco van den Brink, Anouk Haantjes en Bas Verkaik hoorde je tijdens ALLsportsradio LIVE! Het sportmagazine hoor je doordeweeks tussen 12:00 en 14:00 uur via www.allsportsradio.nl/player!

Luister dit fragment na de uitzending en de andere interviews terug via onze Soundcloud!

Luister live