Nieuws

Ricoh Open nog einmal

De magie van gras

Tijdens het Ricoh Open in Rosmalen wordt er op gras gespeeld! Wat maakt deze ondergrond nu zo uniek en waarom is het grasseizoen zo erg kort? Jacco Eltingh won in 1998 met Paul Haarhuis het dubbelspel op Wimbledon en weet als geen ander wat de verschillen zijn!

We spraken Jacco Eltingh terwijl hij aan het centercourt in Rosmalen stond, vlak na de partij van Richel Hogenkamp.

Tijdens een toernooi moeten de betrokken partijen en deelnemers natuurlijk ergens slapen. Het Golden Tulip Hotel Central in Den Bosch heeft regelmatig sporters en sportsters over de vloer. We spraken directrice Karin Rademaker over de dingen die zij in al die jaren heeft meegemaakt. "Het is wel erg bijzonder als een Paul Haarhuis bij elke Fed Cup-ontmoeting met het hele team hier komt slapen."

Tijdens de ALLsportsradio Tennisweek krijgen we elke dag een update van Tennis.nl vanaf de Ricoh Open in Rosmalen! Vandaag spraken wij hoofdredacteur Steffan Kok over de uitschakeling van enkele grote namen, de prestaties van de Nederlanders en de wedstrijden die komen gaan.

Aankomend weekend is in Amsterdam het WK Nederland. Tijdens dit evenement voetballen landen om de Nederlandse wereldtitel. Tijdens deze wedstrijden spelen veel bekende namen uit de voetbalwereld en dus is het zeer belangrijk dat alles in goede banen loopt. KNVB-arbiter Robin Punt is de scheidsrechterscoördinator van het toernooi en vertelde ons wat er allemaal komt kijken bij zo'n organisatie.

Jacco Eltingh, Karin Rademaker, Steffan Kok en Robin Punt hoorde je tijdens ALLsportsradio LIVE! Het sportmagazine hoor je doordeweeks tussen 12:00 en 14:00 uur via www.allsportsradio.nl/player!

Luister dit fragment na de uitzending en de andere interviews terug via onze Soundcloud!

Luister live