Nieuws

Harrie Smolders

'Man of the Match' te paard!

Afgelopen weekend was het CHIO Rotterdam en daar hebben onze Nederlandse ruiters het uitstekend gedaan! Harrie Smolders was de beste tijdens het concours met een groot aandeel in het winnen van de landenwedstrijd en een derde plaats in de Grote Prijs.

Na dertien jaar eindelijk prijs voor de springruiters tijdens de landenwedstrijd op het CHIO Rotterdam. Sinds 2003 kon de equipe niet winnen in eigen huis, maar met Harrie Smolders, Jur Vrieling, Willem Greve en Maikel van der Vleuten in de gelederen lukte het dit jaar wel. We spraken bondscoach Rob Ehrens niet alleen over het CHIO Rotterdam, maar ook over het luxeprobleem richting de Spelen.

Johan Rockx maakte tijdens het CHIO Rotterdam zijn debuut als bondscoach van de dressuurequipe en deed dat met verve! Hans Peter Minderhoud, Diederik van Silfhout, Adelinde Cornelissen en Daniëlle Heijkoop maakten het heel spannend tegen landen als de Verenigde Staten en Zweden, maar wisten desondanks op de hoogste trede van het podium te geraken! Winst bij debuut dus!

Bij de paradressuur tijdens het CHIO Rotterdam werden prestaties van wereldklasse getoond! Een volledig Nederlands podium met Rixt van der Horst, Frank Hosmar en Estée Gerritsen maakte het feest helemaal compleet. Bondscoach Joyce Heuitink was zeer enthousiast na afloop van de finale. We spraken winnares Rixt van der Horst over de prestaties en de weg naar de Paralympische Spelen.

Harrie Smolders, Rob Ehrens, Johan Rockx en Rixt van der Horst hoorde je tijdens ALLsportsradio LIVE! Het sportmagazine hoor je doordeweeks tussen 12:00 en 14:00 uur via www.allsportsradio.nl/player!

Luister dit fragment na de uitzending en de andere interviews terug via onze Soundcloud!

Foto: Harrie Smolders

Luister live