Nieuws

Eelke van der Wal

"Verdubbeling aantal medailles is mooi doel"

Momenteel bereiden onze pararenners zich in Portugal voor op de Paralympische Spelen in Rio de Janeiro! In totaal meet de KNWU equipe 18 renners, die gaan strijden om de medailles. Bondscoach van de pararenners is Eelke van der Wal. We spraken hem over zijn verwachtingen!

Één ding is zeker: de ploeg is ambitieus! Voor meer verhalen rondom onze renners en -sters die naar Rio gaan, kijk dan op www.ride4rio.nl/!

Nu de Olympische Spelen voorbij zijn, kijken we met zijn allen reikhalzend uit naar de Paralympische Spelen die van 7 t/m 18 september georganiseerd worden in Rio de Janeiro! Eén van de Nederlandse ploegen die naar Rio afreist is het mannelijke Nederlandse rolstoelbasketbalteam. Amsterdammers Mustafa Jebari is de assistent bondscoach van dat team en met hem spraken wij over de ‘Road to Rio’.

We spraken in samenwerking met Sportgeneeskunde Nederland sportarts Tessa Backhuijs, zelf niet onverdienstelijk eliterenster bij Swabo Ladies, over hoe het lichaam werkt tijdens het beoefenen van wielrennen en wat de risico's zijn! Tijdens de afgelopen twee weken waren in de uitzendingen verschillende sportartsen te horen, die de sportmedische kant van een bepaalde sport belichtten.

Eelke van der Wal, Mustafa Jebari en Tessa Backhuijs hoorde je tijdens ALLsportsradio LIVE! Het sportmagazine hoor je doordeweeks tussen 12:00 en 13:00 uur via www.allsportsradio.nl/player!

Luister dit fragment na de uitzending en de andere interviews terug via onze Soundcloud!

Luister live