Nieuws

Supercup Volleybal 2016

Twee op een rij!

Abiant Lycurgus heeft zondagmiddag in Doetinchem voor het tweede jaar op rij, en voor de tweede keer in de historie, de Supercup gewonnen! We spraken diagonaal Wytze Kooistra over de zege en over wat dit voor de rest van het seizoen inhoudt.

De Groningers van Lycurgus waren zoals verwacht veel te sterk voor Coníche Topvolleybal Zwolle. Het team van succescoach Arjan Taaij won zonder problemen met 3-0.

Badmintonclub DKC heeft afgelopen zaterdag met 8-0 gewonnen van TFS Barendrecht in de Carlton Eredivisie. De club uit Den Haag staat na vijf wedstrijden op een tweede plaats. Volgende week staat de streekderby tussen DKC en Van Zundert/VELO op het programma, welke tevens de nummers één en twee zijn in de competitie. We spraken Thomas Wijers, die zelf tijdens de heren- en gemengd dubbel actief was, over de wedstrijden en over de toch wel speciale verhouding tussen DKC en VELO.

Elke maandag blikken we met Aad de Mos terug op het afgelopen eredivisieweekend. Dit weekend zagen we een aantal bijzondere dingen, zoals de eerste zege van PEC Zwolle, een los Go Ahead Eagles, de achtste zege op rij voor Feyenoord, een nipte zege van Ajax op rivaal FC Utrecht, maar ook puntenverlies voor PSV bij Heerenveen.

Raymond Wennekes uit Roosendaal is de nieuwe Nederlands Kampioen Onderwaterfotografie! Wennekes haalde naast het overall kampioenschap ook een top drie notering bij drie van de vijf categorieën (Visportret, Groothoek en Groothoek met duiker). In het overallklassement eindigde de Nederlands Kampioen uit 2014 Marco Heesbeen op de tweede plek en ging Arco de Man naar huis met een bronzen medaille. We spraken Raymond over wat onderwaterfotografie nu een sport maakt en hoe een kampioenschap nu eigenlijk werkt!

Luister live