Nieuws

Bauke Mollema en Pierre Hermans

Terug op Nederlandse bodem!

Daags na de Tour is al jaren het eerste wielercriterium 24 uur na de Tour de France. ALLsportsradio LIVE! stond dinsdag in het teken van de Nederlandse toprenners die aanwezig waren in Boxmeer. We spraken met Stef Clement, Lars Boom, Laurens ten Dam en Bauke Mollema.

Het was de afgelopen weken nog behoorlijk spannend welke renners er zouden starten in Boxmeer. Uiteindelijk is het de organisatie toch gelukt om de toppers Mollema, Poels en Dumolin te contracteren. Helaas is op het laatste moment Tom Dumolin uitgevallen. Ondanks de blessure van Tom Dumolin was het een geweldig wielerfestijn! Missie geslaagd!   

Een dag na de finish in Parijs startte Bauke Mollema bij Daags na de Tour in Boxmeer. Het enthousiasme van het publiek liet veel zien hoe in Nederland de prestaties van Bauke Mollema zijn ontvangen. Na lang op de tweede plaats in het algemeen klassement te hebben gestaan moest hij toch tevreden zijn met een 11de plaats. Ondanks dat heeft Mollema alle reden om tevreden terug te kijken op de Tour de France en zich klaar te maken voor de komende Olympische Spelen in Rio! 

Ook Laurens ten Dam was aanwezig in Boxmeer, hij kijkt gematigd tevreden terug op de Tour de France. Uiteraard was er nog wel een feestje in Parijs. Het is nu tijd voor de familie thuis!

Lars Boom was niet geselecteerd om voor Astana in de Tour de France te starten. Hij is fit en klaar voor La Vuelta, of hij gaat is nog de vraag. Hoe dan ook heeft Lars Boom zin in de rest van het seizoen!

Vorig jaar was de ontvangst van Stef Clement bij Daags na de Tour Boxmeer een stuk rustiger, hoe kan dat toch? We vroegen Stef om nog maar eens het algemeen klassement van de Tour de France (18) erbij te halen. Trots is hij in ieder geval wel! Zijn wielerploeg IAM stopt per 1 januari, Stef heeft nu nog geen idee of hij verdergaat.

Pierre Hermans, Laurens ten Dam, Lars Boom, Stef Clement en Bauke Mollema hoorde je tijdens ALLsportsradio LIVE! Het sportmagazine hoor je doordeweeks tussen 12:00 en 13:00 uur via www.allsportsradio.nl/player!

Luister dit fragment na de uitzending en de andere interviews terug via onze Soundcloud!

Luister live