Nieuws

Hardlopen gek

Rennen door het AMC!

Altijd al dwars door een ziekenhuis willen rennen? Dan heb je op 21 mei de kans tijdens de 34ste editie van de AMC Loop! De loop, zoals de naam al doet vermoeden, gaat door het Academisch Medisch Centrum in Amsterdam Zuidoost. We blikten alvast vooruit met Jan van der Meulen!

Op de dag zelf is Jan trouwens te horen als speaker van het geheel! De opbrengsten van de loop komen ten goede aan de AMC Foundation, die zich inzet voor fondsenwerving voor veelbelovend,experimenteel medisch onderzoek. Meedoen of meer weten? Dat kan via www.amc-loop.nl/

Dat hardlopen een heel breed begrip is is evident. Daarom kijken we tijdens de Hardloopweek ook naar andere disciplines binnen de sport! In Nederland hebben we een groep hele snelle paratleten rondlopen. Één van de dames uit die groep is Fleur Jong, die pas twee jaar geleden is begonnen met het beoefenen van de sport en nu al naar de Paralympische Spelen is geweest! We spraken met Fleur over haar sport en wat er allemaal bij komt kijken!

Bij Runnersworld Tilburg zijn ze volledig klaar voor de aankomende marathons! We spraken Jacques Kusters, eigenaar van Runnersworld Tilburg, over wat ze met hardlopen hebben. Jacques is naast eigenaar ook hardlooptrainer en organisator van de Marathon van Tilburg!

Jan van der Meulen, Fleur Jong en Jacques Kusters hoorde je tijdens ALLsportsradio LIVE! Het sportmagazine hoor je doordeweeks tussen 12:00 en 13:00 uur via www.allsportsradio.nl/player!

Luister dit fragment na de uitzending en de andere interviews terug via onze Soundcloud!

ALLsportsradio LIVE! wordt mede mogelijk gemaakt door ERIMA, Sportswear since 1900!

Luister live