Nieuws

Uniek Sporten Debat 2021

Fonds Gehandicaptensport organiseerde met ALLsportsradio het Uniek Sporten Debat 2021. Het debat werd geleid door Frits Barend en Robert Denneman. Te gast waren Michiel van Nispen (SP), Lisa Westerveld (GroenLinks), Rudmer Heerema (VVD) en Jeanet van der Laan (D66).


Frits Barend en ALLsportsradio presentator Robert Denneman debatteerden, in een speciale live uitzending vanuit perscentrum Nieuwspoort in Den Haag, met vertegenwoordigers van verschillende politieke partijen over hun standpunten op het gebied van sporten voor mensen met een handicap.

De programmering van ALLsportsradio stond geheel in het teken van Uniek Sporten. In een speciale uitzending van ALLsportsradio LIVE! werd het Uniek Sporten Debat 2021 voorbeschouwd door Robert Denneman en Nike Boor, directeur van Fonds Gehandicaptensport.

Daarna schoof debatleider Frits Barend aan, samen met politici Michiel van Nispen (SP), Lisa Westerveld (GroenLinks), Rudmer Heerema (VVD) en Jeanet van der Laan (D66). Er werden verschillende stellingen voorgelegd over de sportparticipatie in Nederland en na afloop werd er door Frits Barend, Robert Denneman en Nike Boor teruggeblikt op het debat.


In Nederland zijn er 1,7 miljoen mensen met een handicap die om te kunnen sporten extra ondersteuning nodig hebben. Sporten is voor hen helaas nog niet vanzelfsprekend. Lang niet overal is het sportaanbod toegankelijk of er ontbreken faciliteiten in de buurt. Fonds Gehandicaptensport heeft de missie om sport voor iedereen met een handicap structureel en dichtbij huis mogelijk te maken. Pas dan is voor ons allemaal de wedstrijd gewonnen.

 

Ga terug