Nieuws

Eindelijk mag het!

De IFAB, spelregelcommissie van de FIFA, heeft een grote stap gezet richting het experimenteren met video-assistentie rondom voetbalduels. We spraken de KNVB die gaat starten met videoarbitrage in het volgend beker seizoen, verdeeld over 25 wedstrijden. 

 

De KNVB is een van de voorvecheters als het gaat om de inzet van een videoscheidsrechter. De Nederlandse voetbalbond wilde in 2014 al eens experimenteren in de beloftencompetitie, maar destijds vond de IFAB de plannen te vooruitstrevend. Het experiment is toen achter de schermen voortgezet. Een belangrijke eis van de KNVB is dat videoarbitrage het niet het spel mag vertragen of dat het door teams kan worden ingezet als middel om het ritme uit de wedstrijd te halen.

 

In sporten als volleybal, hockey, American Football en tennis is de videoscheidsrechter al jaren ingeburgerd. De KNVB gaat bij het experiment 25 wedstrijden in het bekertoernooi 2016/2017 aanwijzen waarbij er gebruikt gemaakt gaat worden van een videoscheidsrechter.

 

Koen Adriaanse hoorde je tijdens ALLsportsradio LIVE! Het sportmagazine hoor je doordeweeks tussen 12:00 en 14:00 uur via www.allsportsradio.nl/player!

 

Luister dit fragment en de andere interviews terug via onze Soundcloud!

 

 

Ga terug