Nieuws

Corné de Koning

Van Bosbaan naar Rio!

Van 7 t/m 18 september vinden de Paralympische Spelen plaats in het Braziliaanse Rio de Janeiro! In totaal zullen er 126 Nederlanders afreizen naar Brazilië, waaronder negen Amsterdammers en één van die Amsterdammers is roeier Corné de Koning!

De Koning vormt een duo samen met Esther van der Loos, traint op de Bosbaan in Amsterdam en wordt gefaciliteerd door CTO Amsterdam. We spraken met Corné over zijn sport, zijn motivatie en zijn doelstellingen in Rio de Janeiro.

De KNHS gebruikt de Rabo Talentendag om toekomstige toppers te ontdekken! Technisch Directeur Maarten van der Heijden was aanwezig in Ermelo tijdens de Talentendag en we spraken hem over wat er allemaal gebeurd. Met grote namen als Gerco Schröder en Diederik van Silfhout als exponenten, heeft de Talentendag zijn succes wel bewezen en daar is men zeer trots op!

Corné de Koning en Maarten van der Heijden hoorde je tijdens ALLsportsradio LIVE! Het sportmagazine hoor je doordeweeks tussen 12:00 en 13:00 uur via www.allsportsradio.nl/player!

Luister dit fragment na de uitzending en de andere interviews terug via onze Soundcloud!

Foto: Merijn Soeters

Luister live