Nieuws

EK Cross Country naar Nederland!

Zien wij Sifan Hassan straks, net als vorig jaar, ook in 2018 Europees kampioen worden, maar dan in eigen land? De Atletiekunie heeft samen met de Stichting Internationale Warandeloop en de Gemeente Tilburg het evenement toegewezen gekregen!

 

De kampioenschappen, die in 2018 voor de 25ste keer georganiseerd worden, zullen plaatsvinden op 9 december 2018 in Safaripark Beekse Bergen. Het bid voor de organisatie van de EK Cross is ingediend door de Atletiekunie en de Stichting Internationale Warandeloop, organisator van de jaarlijkse Loket.nl Warandeloop en eveneens de drijvende kracht achter de EK Cross Tilburg 2005. We spraken Rob Weerts die namens de Stichting Internationale Warandeloop aanwezig was in Lausanne!

 

Afgelopen weekend deed zich een unieke situatie voor in de Eredivisie! De top vier met Feyenoord (1-0 verlies tegen Go Ahead Eagles), Ajax (2-2 bij AZ), PSV (1-1 tegen FC Twente) en sc Heerenveen (3-1 verlies bij Sparta Rotterdam) verloren allemaal punten. We spraken met Aad de Mos over deze wedstrijden en over hoe het kan dat zo'n situatie gebeurd.

 

De Floorballdames hebben afgelopen weekend twee oefenduels gespeeld tegen de Duitse dames! In Mülheim an der Ruhr werd weliswaar tweemaal verloren (8-1 en 5-10), maar desondanks mogen de dames tevreden terugkijken. Zo werd tweemaal de penalty shootout gewonnen en konden de Nederlandse dames (veertiende op de wereldranking) het in beide duels het onze oosterburen (zesde op diezelfde ranking) erg lastig maken. We spraken in Duitsland met thuisspeelster Lena Best en met Nederlanders Lidwien Reehuis en Simone Palstra.

 

Rob Weerts, Aad de Mos, Lena Best, Lidwien Reehuis en Simone Palstra hoorde je tijdens ALLsportsradio LIVE! Het sportmagazine hoor je doordeweeks tussen 12:00 en 13:00 uur via www.allsportsradio.nl/player!

 

Luister dit fragment na de uitzending en de andere interviews terug via onze Soundcloud!

 

 

 

Ga terug